22/10/2014

UHF 2014

Tak je před námi rozhodující závod sezony 2014 a je jasné , že pokud se nic nepokazí nebo zásadního nezmění , povede se nám obhájit loňské vítězství v MČR i letos.
Špatný začátek sezony 2014 v podobě nevhodně zvoleného náhradního QTH pro I. subregionál a silná námraza a tragické následky v podobě popadaných antén v II. subregionále nám nedávaly příliš velké naděje na obhájení prvenství.
Domlouvám sraz na pátek 09:00 v Horní Bečvě. Vařím guláš a chystám věci. Zvoní telefon, volá brácha 2MWR a sděluje špatnou zprávu. Má vysokou horečku a těžkou angínu. Nejede a bude nám fandit z postele. Takovou konfiguraci jsme si ještě nevyzkoušeli a bude to každopádně těžké pro Sašu 2VYG, kde jsou dlouhá léta s Alešem sehranou dvojicí na 23 a 13cm. Nedá se svítit musíme se poprat i s touto situací.
Ráno se setkáváme u Jardy OK2UYU na Horní Bečvě, který nezahálel. Avie má plně nabité baterky a zahřátý motor spirálou 1KW umístěnou v bloku motoru. Super finta, která mi dovolí nakopnout "Obludu" i v zimních měsících. Nakládáme všechny fidlátka a zvlášť impozantně působí hrb na střeše tvořen půlkami 3metrové paraboly jenž Obludu promění na prehistorické zvíře z období křídy.

14/09/2014

VHF 2014

Prázdniny uběhly jako voda a rázem je před námi druhá část našeho letošního VKV závodního snažení. Hepburn sliboval vylepšené podmínky na sever a taky trošku na západ, takže jsme byli v očekávání zda se předpovědi potvrdí.

Na závod jsme neplánovali žádné podstatné změny v setupu, až na použití Open Interface od 1HRA and spol. Ivo ještě před závodem proměřil předzesilovače a v pátek ráno hurá na kopec. V 8:30 přijíždíme pod kopec na Horní Bečvu, nakládáme hliníky na střechu Avie, pak nás hlad přemlouvá k obídku v místní hospůdce a kolem 13ti jsme již na vrcholu 99CL.

20/07/2014

PD 2014

Po ne příliš povedeném výběru kóty na 1.subr, nezvyklé nepřízni počasí na 2.subru a po sice vydařeném MW, ale ne tak docela jak jsme očekávali, vypadala obhajoba letošního titulu v MČR docela v ohrožení. Vzhledem ke konání Cyrilo-Metodějských slavností nám obec Dolní Bečva, jakožto dotčená organizace, zkomplikova celý letošní PD. CHKO nám díky vyjádření Bečvy, že bychom "narušovali důstojnost akce" nedalo povolení k pobytu na sobotu.
 

11/06/2014

MW 2014

Po zásahu vyšší moci v 2.subru jsme si přecijen chtěli trošičku zpravit chuť v letošním MW. Nějaký čas zabraly sice opravy poškozených parabol, o to větší byla ale chuť si užít hezký závod za konečně nádherného počasí.
 

21/05/2014

II. subregionál 2014

Letošní 2.subregionál jsme absolvovali již opět z Radhoště. Otázka zda to byla pro tentokrát ta nejlepší volba. Na tento závod se k nám připojili Mirek 2IRE a Jarek 2UPG, jakožto 144Mhz operátoři. Mirek si vzal svůj HW na 2m, mimojiné opravdu velice hezká prácička, s tím, že si ho vyzkouší v trošku vysokohorských podmínkách. Bohužel zatím to moc nevyšlo a velká zkouška bude asi až o letošním PD. Jinak klasické složení našecho týmu tedy 2BDQ, 2UYU, 2KW, 2STK, 2VMC, 2PWR, 2VYG a 2MWR.