06/11/2015

UHF 2015

Letošní sezónu nás od samého počátku doprovází štěstíčko, body do MČR se každý závod jen hrnou a vytčený cíl - získat potřetí v řadě titul Mistra České republiky v práci na VKV v kategorii MULTI OP - je již před UHF contestem opravdu blizoučko. Aktuální situaci tak někteří členové týmu pojali spíše než přípravu na závod jako návrh, vývoj a výrobu nových vylepšení a samotný závod pak jako příležitost k testování. Nejaktivněji se jevil Ivo 2BDQ, který zapracoval na nových 70-kových anténách, bohužel služební povinnosti mu znemožnili ostrý test v závodě, nestíhal a tak v podstatě testovat ještě nebylo co. Alespoň pár obrázků z jeho "dílny" však ukážeme rádi.

08/09/2015

VHF 2015


Vzhledem k velké náročnosti na obsazení všech pásem v průběhu letošní sezóny a relativně malém počtu našich aktivních operátorů (10 pásem a 6 operátorů což je v průměru 1,67pásma na operátora😆) jsme 144Mhz nechávali celý rok jaksi u ledu. Věnoval se mu pouze Romek 2PWR a to třeba v prvním subru pouze s holým transvertorem, tedy 25w a maximální setup, který byl nasazen v PD, čítal dva směry a do nich rozdělený výkon z jedné GS35b. Nemluvě o tom, že v takové konfiguraci to není na výsledek, a tak je třeba se prospat, jít se najíst, prolézt borůvčí, pokochat se krásami výhledu z nadmořské výšky 1129m atd., což pak jsou časové prodlevy, které si, jak všichni víme, na 2m prostě standartně nemůžete dovolit, pokud chcete myslet na TOP výsledek. První celý zářijový víkend je však všechno jinak, samozřejmě, 144 MHz má hlavní roli, své zasloužené sólo, situace je úplně odlišná a nakonec bychom se o mikrofon klidně i poprali.😀

10/06/2015

MW 2015

Letošní MW sliboval tentokráte nádherné počasí, které bylo na Radhošti opravdu luxusní. Přes den se teploměr zastavil dokonce na 24 stupních, což v 1100m ASL není opravdu až tak časté. Na závod jsme se sešli v pátek 17 hodin na Bečvě tentokráte bez Romana 2PWR. Bohužel i on už není mladík a jak to s přibývajícím věkem bývá, tak vše jde nějak pomaleji, už i on prostě nestíhá. Usmívající se

Na závod jsme neplánovali žádné podstatné vylepšení. Před závodem se proměřily 23,13cm u Jardy 2UYU v dílně, sám Jarda dal s velkou pomocí 2UKG do cajku 9cm a i Toník 2VMC zajistil proměření nefungujících 76GHZ. Bohužel ne všechny opatření, která měla zajistit bezproblémové fungování všech pásem byla úspěšná.
 

29/03/2015

1 subregionál 2015

Zima uběhla jako voda a před náma je další rok snažení, práce a možná i satisfakce. Vzhledem ke zjištění, že kóta Díly, kterou jsme využili minulý rok, je docela nepoužitelná už od JZ až po V a chodí tam dobře jen SZa Z směr, jsme se letos rozhodli, že nebudeme nic vymýšlet a odjedeme závod v light setupu z Radhoště. Bohužel člověk míní, ale pánbůh mění. Jarní prázdniny udělaly s našima představama jasné definitivum. Na chatě totiž bylo 5 rodin i s dětmi, takže bylo vymalováno. Museli jsme tedy najít náhradní plán.