21/05/2014

II. subregionál 2014

Letošní 2.subregionál jsme absolvovali již opět z Radhoště. Otázka zda to byla pro tentokrát ta nejlepší volba. Na tento závod se k nám připojili Mirek 2IRE a Jarek 2UPG, jakožto 144Mhz operátoři. Mirek si vzal svůj HW na 2m, mimojiné opravdu velice hezká prácička, s tím, že si ho vyzkouší v trošku vysokohorských podmínkách. Bohužel zatím to moc nevyšlo a velká zkouška bude asi až o letošním PD. Jinak klasické složení našecho týmu tedy 2BDQ, 2UYU, 2KW, 2STK, 2VMC, 2PWR, 2VYG a 2MWR.
 

V pátek dali kluci dohromady 4x6el. na 144Mhz. Zbytek nasával nezvyklé květnové počasí na chatě, a že venku byla zima veliká. Usmívající se Nicméně na sobotu předpovídal Aladin počasí bez srážek, takže jsme byli prozatím klidní. Bohužel i tady trošku chyba lávky celou sobotu provázela padající mlha. Co čert nechtěl i ta teplota nebyla jaksi květnová a s přibývajícím večerem začla potvora klesat až na konečné -2C. To jsme zjistili cca po 1,5hodině po začátku závodu, kdy Mirkovi začala vyhazovat na PA ochana, díky zhoršujícímuse PSV. Nu což, takže antény na 2m dolů. Už při prvních pohledech na vrchní patra čtyřčete se nám zdály prvky jaksi příliš tlusté. Anténu jsme tedy sklopili do pohotovostní polohy asi 1m nad terén a čekali na zazračné oteplení, které přišlo ale až s koncem závodu.


Tím skončil i provoz na 70cm, protože už se jaksi nešlo dovolávat.Zamračený Na 23,13cm jsem neměl odvahu již s anténou točit a nejrozumnější bylo ji natočit s větrem a nechat do druhého dne. To samě rozhodnutí padlo i na pracovištích 6,9cm a 3cm. Snad jen 24GHz and UP bylo v pohodě, ale tam zase díky supr počasí, bylo podmínky zcela pod psa. Takže v sobotu ti nejlepší z nás byli tak 2 hodiny na pásmu.
Plačící

Ranní snídani mi docela zkazil Luďa 2KW.Slovům, že paraboly na 6,9 a 23,13cm jsou na zemi jsem jaksi nechtěl věřit. Bohužel fotky z jeho fotoaparátu mluvily jasně. Takže oklepat, rozebrat, rozřezat, dát do převozitelného stavu a odvézt na opravu. Trubečky byly prosím pěkně 50/5mm, antény cca v 7-8m na celkem 12-ti metrovém stožáru. Nicméně osvědčity se naše trubečky 120/3mm, které používáme na 3m parabolu. Prostě ani škrábaneček.

Nicméně se dojelo ještě 3cm a rovněž 70cm jsme na poslední 4 hodiny zprovoznili.

Letos v květnu tedy zatím žádná sláva. Více škody než užitku, ale aspoň máme zase co opravovat. Na MW snad bude zase všechno tak jak má být a my se budem moct zase neplno vyblbnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat