29/03/2015

1 subregionál 2015

Zima uběhla jako voda a před náma je další rok snažení, práce a možná i satisfakce. Vzhledem ke zjištění, že kóta Díly, kterou jsme využili minulý rok, je docela nepoužitelná už od JZ až po V a chodí tam dobře jen SZa Z směr, jsme se letos rozhodli, že nebudeme nic vymýšlet a odjedeme závod v light setupu z Radhoště. Bohužel člověk míní, ale pánbůh mění. Jarní prázdniny udělaly s našima představama jasné definitivum. Na chatě totiž bylo 5 rodin i s dětmi, takže bylo vymalováno. Museli jsme tedy najít náhradní plán.



Nakonec protože Mirek dal vědět, že se na kopec nedostane, vyhrála Velká Lhota JN99AK a stejně jako na Radhošti light setup. Nabalenou Avii jsme dostali na kopec už v pátek navečer, abychom mohli dojet v sobotu ráno a mohli bychom se hned pustit do práce. Vzhledem k tomu, že těch pásem je fakt docela dost, tak bylo třeba rozhodnout jak kdo kam na které místo si ten svůj stožárek umístí. Až na dlouhou zminí přestávku, která v našich mozkkovnách již vymazala některé stavěcí fígle, tak to docela odsýpalo. Problém vznikl s připojením s internetem, které bylo přes Tondům mobil velice nestabilní a tak práce s KST chatem ta byla opravdu peklelná. Navíc nám odpadli dva operátoři a to Saša, který nám i se sebezapřením pomohl s postavením toho humbuku, ale samotné odjetí závodu díky vysokým horečkám již bylo na něho ažaž, a taky Jirka 1RW. který byl nakonec přesunut služebně do ON a tak se nemohl zůčastnit.

Jako již klasicky 1 subr se nám málokdy podaří začít včas. Může zato i prásknutí v 2m budiči. Všichni jsme Ivovi fandili, aby to dal dokupy, ale ten při snižujicím se denním světle pomalu rezignoval, až se na to v cca 17UT vykašlal úplně a Romek 2PWR mohl začít svou kariéru v nově zřízené kategorii do 25W.Smějící se Ani se není co divit, že 70tka je bodově pořád před 2m, ale Romek před sebou vidí červený prapor a nemůže mít přeci méně jak Ivo na 70cm. S ubývajícím pileupem na 70cm se Romek dostává do hry a postupnou trpělivou prací nakonec Iva docela v suchém dresu dává. I tak se ale na 70cm na náše poměry dělá docela slušný výsledek, takže bodíky nějaké budou.

23 a 13cm jedu já a ještě dohazuji pro Luďu na 9,6 a 3cm. Musím říct, že to docela jde a stanic je docela dost. V sobotu tomu každý dáváme 6 hodin a v neděli taky 6, takže v podstatě 12ti hodinový závod. Usmívající se A to jsem ještě zapoměl na hodinovou pauzu na nedělní obídek v místní hospůdce. S vyplazeným jazykem

24,47 a 76GHz v režii Tondy 2VMC. Tady to díky malé aktivitě stanic v okolí skončilo trošku za očekáváním a Tonda musel mít docela pevné nervy, když udělal v podstatě na jedno pásmo jedno spojení. Holt 1subr je na těchto bandech vždy velké trápení.

I tak na všech pásmech velice dobré výsledky a velká spokojenost. V MČR jsme oproti minulému roku skončili s docela slušným náskokem na druhého a tak se naše snažení určitě vyplatilo.

Po obsazení kóty je nutno zaujmout pozice:


Poté zjistit, kde je sever - pohled na Radhošť úplně vpravo


 
 A pak již jen to vše harampádí postavit - pohled skrz někam na západ


 
A nakonec ještě pár foteček:




 
Díky všem za QSO a naslyšenou v 2.subru již určitě z Radhoště

73 Aleš OK2MWR

Žádné komentáře:

Okomentovat