08/06/2013

MW 2013

Předpovědi na MW 2013 nevěštily nic příjemného. Nicméně na Moravě to nebylo tak špatné jako v OK1 a tak nic nepřekáželo našemu výjezdu.

 

Naše klasická grupa byla na kopci již v pátek navečer, já a Romek 2PWR jsme kvůli povinostem dole jeli až v sobotu dopoledne. Ráno ještě kolem Frýdku pršelo docela intenzivně, ale postupně přeháňky ustávaly a pod Radhoštěm jsem dokonce mohl vypnout stěrače.


Po příjezdu již bylo hodně práce hotovo. Dokončili jsme tedy vše co zbývalo a byli tentokráte docela brzy připraveni na začátek závodu. Kontrolou bežně slyšitelných majíků z OK a HA na 23 a 13cm jsem usoudil, že podmínky tentokráte asi za moc stát nebudou a špatné počasí určitě ovlivní i aktivitu stanic během závodu. To se taky v průběhu závodu potvrdilo. Jedinou inovací na závod mělo být rozdělení pásem 9,6 a 3cm, což se nakonec ukázalo jako docela podstatné. Na 23cm jsme se se Sašou 2VYG bohužel dlouho očekáváného vylepšení v podobě nového PA nedočkali a tak nám nezbylo než se zase trápit s dneska již QRP na tomto pásmu. Smějící se Tak snad příště!! S vyplazeným jazykem


Samotný závod probíhal podle očekávání, spojení postupně přibývaly na všech pásmech, obzvlášť na 9,6 a 3cm to vypadlo nad poměry velice slušně. Na 23 a 13cm to do půlnoci docela šlo a vypadalo to, že budem na stejných číslech jako loni. Bohužel v neděli to nešlo jako obvykle a poslední snad dvě hodiny již dokonce úplně bez QSO. Bohužel za to můžou i některé stanice, které nám již tak 4 závody nebyly schopny ani jednou odepsat na žádost o QSO (nebudu radši jmenovat). Na 23cm potěšil nový DK9TF z JO31 810km a I4JED/4 za JN54 793km. Zatím tedy nejhorší výsledek s naší 3m parabolou. Plačící


Na 9 a 6cm tentokráte válčili metroví specialisté 2PWR a 2BDQ. Bohužel se zde pro ně obyklý pileup na začátku závodu nekonal, nicméně nakonec parádní výsledek a ten kdo před nima neutekl na strom tak toho udělali. Mrkající Krásné AS spojení s DL1SUN 660km na obou těchto pásmech bylo toho dokladem. Škoda jen v poslední době menší účasti v S5 na těchto pásmech, protože kluci mohli na 6cm atakovat nejlepší výsledek v OK a to i bez větší a výraznější RS.


3 cm se rozhodl tentokrát jet Luďa 2KW sólo a konečně se na tomto pásmu dočkal. V neděli potěšily hezké spojení s S59GS, 9A1W, DL3MBG, 9A2SB, SP3DRT, DB6NT, 9A3AQ a taky E77ZM. Hezký výsledek i zde a to bez výraznější RSky.


24,47 a 76GHz - bohužel dosti ovlivněno počasím a tak nebylo smyslu dělat něco pro nás nového. 76GHz sice na kopci bylo ale pavoučka se zatím nepodařilo vyhnat, takže jsem již zakoupil Toníkovi v místním Army shopu dýmovnice, že ho přinejhorším vykouříme.Mrkající Zde vše co bylo v dosahu bylo uděláno.



Nakonec tedy i přes relativné špatné počasí docela spokojenost. I doma jsme byli tentokráte nad poměry brzy. Úžasný


Naslyšnou všem v PD, 73 Aleš 2MWR !!

Žádné komentáře:

Okomentovat